mizcawaii: cantik itu indah

ana here

hi ! nama aku rosliana rusli tapi orang panggil aku cik na , ana , @ ros hahaha banyak sangat nama samaran aku kan. I <3 MY BELOG .. yeayy !!! aku suka membaca , menulis , berbelog & etc *______^"

KliK - KliK

SauDara-SaudaRi

Top 10 Members

28 June 2011

aku permata

Terdampar jauh dihempas badai kuhanyut
Hati merintih terkunci mulut membisu
Perjalanan yang jauh bagai tiada sudahnya
Liku ranjau kutempuh dalam mencari jawapan

Di sudut kecil hatiku sering berkata
Apa yg terjadi ada hikmah sebaliknya
Kuberanikan diri menongkah arus yang deras
Demi hari esok ku relakan

Korus
Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh ku bangkit semula
Tuhan, hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan

Kini ku jauh memetik bintang di langit
Berakhir musim dingin kini mekar bunga indah
Tinggallah memori terpahat di dalam dada
Terjawab sudah segalanya

Ulang Korus

Aku hanya ingin merasa
Kemanisan hidup di dunia yang kudambakan
Tuhan hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan

Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh
Ku bangkit semula
Hanya titipkanlah doa
Agar permataku terus bersinar

18 June 2011

baca yuk ! !

Sepanjang aku kerja malam ni , bermacam-macam orang yang aku jumpa . . .ermmm peliklah ..... macam-macam ragam tau . . . semua ada macam astro . . ada yang xpandai senyum , nak aku ajar senyum kot hahha . .. ada yang happy go lucky gila sangat , sampai-sampai aku pun di kejar mau di suap kit kat hahaha berehat sebentar bersama kitkatlah katakan hahahha . .. . .ada yang muka-muka penjahat , heeee seram aku eh ...muka kesian , mau nanges jak bila di becakap , ada yang becakap tak henti2 ....aduiii macam2 kan hehhehe......K la aku nak rehat ni coz malam kang aku nak g keja lagi ar . . . chow cincauu hehhe.....

17 June 2011

Pengorbanan Seorang Anak

Bismillahirahmanirahim

Ketika itu Orang tidur dengan Nyenyaknya ,Cuaca yang dingin Angin sepoi2 c anak kerah tulang 4 kerat untuk mencari rezeki buat orang tuanya dan masa depanya.
Walaupun orang tua tidak mengizinkan , Terpaksa orang tua merelakan kerana ini untuk masa depan si anak.....Si anak tahu semua harta itu tidak di bawa ke mati , tapi hidupnya bukan senang jadi dia perlu mencari duit untuk terus hidup ...... 
Si anak berdoa agar semua ini bukan selamanya...air matanya terus mengalir tanpa merasa malu2, di keluarkan sehendaknya....
Demi allah Kata si anak , dia tertawa dalam keperitan ...Dia mencuba untuk menjadi yang terbaiksebagai seorang kakak , pekerja , pemimpin ,teman wanita .
Pening , penat, sedih , ngantok di tolak ke tepiagar dia dapat menjadi yang terbaik bagi semua yang memerlukan dia .....
Dia yakin semua ini ada hikmahnya....
Ya allah berikan dia kekuatan untuk hadapi semua itu .......


cinta orang tua

hahhaha lucu lak cintan cintun orang yang dah berumur ..... dah 39 baru nak bercinta ewww gelinye nengok mereka hehe.....lau dah kawen x kesahlah ni tidak,baru nak kenal gadis yang sama umur mcm dia jugak lah hehehe cara dorang tu malu2 kucing lucu lah ,dah xpadan dengan umur ..... menyampah aku tengok haha ......aduhhh dunia makin pelik ar .... gua xtau nak cakap apa lagi , tension tengok pun ada jugak wakakaka......semoga mereka yang berumur ni cepat dapat jodoh lah... ^-*

Kembang kempis Hidung

Mulakan Dengan senyuman hehhehehhehhehehhehhehe ketawa sampai gilaaa hahhaha
ermmm aku bukan apa , aku lucu dengan perangai customer di tempat kerja ku ni hehehe.....kadang aku rasa xngantuk bila banyak yang suka bergurau , salah satunya ada yang puji aku cOmeL ??? hahhaha COMEL ka???mana ada ooo, cantik yelah hehhee......perasan lagi......Comel Kunuk aku ni macam pemain gitar ada band tu tapi dia xtau lak apa namanya ... hahhaa terus kembang kempis aku rasa hidungku ni , bulu roma pun naik meremang coz belum ada orang puji aku comel ha ahahaha.....Lutcu waaaa.....Sampai2 malam tu , x henti2 aku nengok cermin hi hi hi.......
Di akhiri dengan alhamdulilllah dengan ketawa sampai pengsan ha ha ha.....

miss my beloG

assalamualaikum . . . .
Sudah 9 hari aku x bebelog sebab aku sibuk & kalau ada masa pun aku hendak berehat huhuhu ermmmm nilah hidup seorang perantau hukhukhuk . .  perantau ker??? opsss xdalah,mana ada perantau he he he
just bz keja cari duit nak sara hidup ni he he he .... ermmm di samping itu mencari pengalaman tau , setakat ni alhamdulillah okaylah , xbyk jugak ana tau but yahhh bolelah .....
aku mis sangat wid my belog ni ,maklumlah banyak nak di coret dalam belog ku ni hehhee....
muahhhhh mis BeloG .....
Duhhh makin gatal lak jari jemari aku ni , urmm ni mesti kes  mau menconteng di belog ni he he he ... sabar ko jari hehhe,ni tengah practice Ngee ~ ~

T aku mula dari A-Z hehhe

09 June 2011

Andai aku pergi Dulu

BISMILLAHI RAHMANI RAHIM

Ada sepasang kekasih yang sangat mencintai antara satu sama lain , hubungan mereka sudah lama tercipta dengan pelbagai rintangan yang mereka tempuhi suka ,duka ,pahit ,manis silih berganti dalam perhubungan mereka .... al maklumlah semua pasangan pun pasti mengalaminya kan ......
Sekarang ni aku nak cerita pasal babak2 dorang yang ROMANTIK gitu ......

Hari tu adalah hari paling indah bagi mereka , Namun malang tidak berbau hari itu si gadis kemalangan . 
c gadis mendail no. telefon c jejaka yang kerja nun jauh di sana untuk memberitahu bahawa dia accident , bukan ucapan ulang tahun hubungan mereka tapi memberitahu perkara sedih yang berlaku di hari ulang tahun hubungan mereka .... 
c jejaka bertubi2 melontarkan soalan untuk c gadis tapi malangnya jawapan yang di berikan kepada c jejaka sedikit sahaja kerana terlalu sakitnya malang yang menimpa c gadis ......
c jejaka sangat2lah marah dengan c gadis tapi c gadis tahu c jejaka ambil berat dan risau sebenarnya keadaan c gadis ... orang yang sangat dia cintai , di mana c jejaka sanggup lakukan apa saja demi cintanya untuk c gadis ..... (so sweet)
Selepas kejadian itu , c gadis saja membelek folder2 yang ada dalam hp c jejaka ......
-membelek isi folder-
tiba-tiba
V
V
V
V
V
V
V
V
V
v
v
v
v
v
v
v
 c gadis terjumpa something dalam hp c jejaka......
nak tau apa ????
jom tengok bawah lagiiii
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
 v
v
v
v
v
v
v
c jejaka TULIS dalam folder memo
hari ni hari ulang tahun kami .
tapi aygku aksden plak :(

c gadis membalas tulisan itu 
ingatlah sampai bila2 sayang, 
walaupun nanti kita di pisah d dunia ini.
nasib ayg xMATI masa tu.....
Lau ayg mati mesti masa tu 
abg cari org lain dah kan yang ada
mirip2 ayg,ciri2 ayg .(abg pena cakap dulu, ingat lagi x??)

ayg mahu,kalau nnt kita kawen,
andai ayg pergi dulu 
tolong jangan kahwin dengan org lain ,
sebab ayg ada tebaca zaman2 nabi dulu
kalau kita kematian pasangan,
kalau kita nak jumpa dia lagi d akhirat sana , 
jangan kawen lagi ......

apa macam sweet kan ???/
aku suka .....     


Hari Kedua Kerja Shif Malam

Alhamdulillah hari ni dah 2 hari aku kerja shif malam .....
Perasaan Ku okay sedjak wa , Cuma tulah hari ke2 ni mcm aku ngantok sangat bha ..... Mataku ni kan macam di sapu2 saja spaya tetutup , tapi ku tahan2 sebelum sampai rumah .... takut saja aku tetidur di bas hehhe ermm kena2 angin lagi mataku ni tambahlah berat ku rasa ......
Hari kedua aku bekerja , kawan sekerja ku tidur jak sampai pagi bangun pun sekejap baru begayut dah tu tidur balik duiii mau di tegur kakak , Dah try c bangun x bangun2 ermmmm .....
sabo jerlah .....
Sepanjang malam tu lah aku bejaga sambil2 itu aku baca novel , tambah2 barang yang dah kurang , kalauu aku dah boring sangat sekali sakala aku tengok luar .... Bila aku  tengok cam teimagine benda pelik2 lak ermmm menakutkan diri aku sendiri tau he he he ..... 
banyak sangat Customer semalam , nasib dah dekat2 pagi baru mataku meragam mahu telelap pulak .... syukur sangat ,hahh apalagi dah mata nak lelap aku lelapkanlah 10,20 minit ......
Orang tua cakap , kalau mata berat sangat rehatkan 10,20 minit lepas tu legalah jnj ada rehat jap.Biasanya aku wat petua tu okay je berhasil tapi semalam xberjaya la he he he maybe sebab aku memang dah ngantok tahap gaban dah kot .... kan kan kan he he he
But it's ok im enjoy wid my job .... 
hopefully everything is find ....
ta ta ... 
-Cantik Dalam ,Comel Di Luar & Ceria -

08 June 2011

miss wiD chacha

aku rindu dengan chacha shahirah coz dah 2 hari x jumpa , dia ikut mak dia g tempat kerjanya huhuhuhu misss shahira.....Sekali aku jumpa dia ermmm aku cium berabis , pastu siap dah tumbuh gigi lagi aduhhhh perangai pun lain dah tambah banyak karena yang buat nampak sangat2 comel ....ermmmmm muahmuah shahirah Cik Na rinduuuuuuu ...... Sekaligus aku rindu dengan some1 yang will be my fiancee .... next week baru leh jumpa masa kenduri tu berlangsung hu hu hu ... semoga dia di sana sihat2 saja ....

Hari Pertama kerja SHIF malam

Bismillahi Rahmani Rahim
Alhamdulillah syukur , aku panjatkan pada ilahi ....
Puji dan syukur sebab aku rasa xtekanan pun yang paling penting aku xrasa ngantok pun kerja malam ni hehhehe , buktinya sekarang aku sempat lagi tulis entri untuk pagi ni hi hi hi ....
Betul x ??? Cuma perut Ni saja yang x reti nak kenyang ha ha ha ..... sampai sekarang siap berbunyi lagi kruk , kruk , krukkkkkkk ! ! ! ha ha ha 
Alhamdulillah semua kawan sekerja orgnya peramah , xsombong .... Senang jugak bila kerja dengan orang mcm dorang ni , kita x rasa tension pun santaiii saja . . . . ^_^
Cuma Semalam kami rasa ketakutan , kerana  di kejutkan dengan berita orang kena tikam iaitu pemandu teksi di jalan air panas . Namun , penjenayah berjaya di tangkap .....
Aku happy sangat coz di bagi peluang untuk mencari pengalaman bekerja di waktu malam oleh orang tua ku & Boss he he he .... syokkk gila oooo ..... 
aku harap hari2 lain pun macam gnila jugak  , ok sak....
Enjoyyyy....

07 June 2011

TeruJa waaa ! !

Bismillahi Rahmani rahim

 Assalamualaikum ... Ermmm aku teruja sangat hari ni coz aku baru saja dapat kerja,padahal dah sebulan aku lamar heeee hahaha......macam melamar orang pulak ahhaha..... 
duhhh aku xsabar nak start ni ...... 

ermmm 2 kerja dalam sehari wow 24jam geng , Ni betul2 mau cepat kaya hahha xdalah aku saja nak kerja sakan masa muda ni.... Kalau bukan masa muda ni bila lagi kan , Kalau dah tua nnt baru sibuk nak cari kerja sapa nak terima orang yang dah berumur kan ..... Betul Kan????
So masa sekarang nilah Untuk kita cari duit untuk masa depan dan x habiskan masa Remaja ni dengan benda x berfaedah huhuhu .... Lagipun Aku rasa puas dah nikmati usia remajaku yang sia2 sebelum ni , aku sekarang nak jadi kebanggaan orang tuaku & dan membantu mereka.......
Aku ni mmg patut pun kerja keras mcm ni coz aku ada ramai adik yang masih bersekolah , ermmm sapala tau lepas ni aku pun nak sambung study kan so masalah kewangan xlah susah sangat dah..
Orang tua pun mesti bangga dengan anak yang x sia2kan waktu remaja dengan buat benda x berfaedah right??? huhuhu.....
 
Di samping itu aku nak belajar untuk menjadi wanita dambaan syurga , Tapi cabaran tu memanglah sangat besar ..... Kenapa tidak , Syaitan Sentiasa berada di samping kita untuk menyesatkan anak adam kan,itulah janji syaitan dengan allah dulu....Betapa sombongnya ia kan.....
Semoga Lepas ni aku menimbangkan Kehidupan dunia n akhiratku, insya allah aku xkan lupa untuk mencari bekalan akhirat ku...... Subahanallah maha suci allah .....

Apapun aku sangat2 Excited Ni nak cari duit untuk family ku dan for my future....


There was an error in this gadget
Come Come N See. .. .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masa Berlalu