mizcawaii: cantik itu indah

ana here

hi ! nama aku rosliana rusli tapi orang panggil aku cik na , ana , @ ros hahaha banyak sangat nama samaran aku kan. I <3 MY BELOG .. yeayy !!! aku suka membaca , menulis , berbelog & etc *______^"

KliK - KliK

SauDara-SaudaRi

09 March 2011

bhagia sebenar D SYURGA,Bukan d dunia

ingatlah allah tempat bergantung supaya
hilang kekalutan anda.jauhilah malam
yang penuh dengan kekotoran nafsu.

jangan tersilap bahawa hidup ini akan memberikan kebaikan kepada kita seratus peratus ,tanpa cacat cela,kekurangan dan ketidak sempurnaan.tidak! hal seperti itu hanya akan berlaku d syurga nanti.d dunia segala besifat relatif.tidak semua yang kita inginkan dapat menjadi kenyataan.bahkan bole sahaja yang berlaku malah sebaliknya iaitu malapetaka,penyakit dan dugaan untuk kita.

Berusahalah kita menjadi wanita yang sentiasa bersyukur ketika senang dan sabar ketika d timpa musibah.jgn mimpi hidup d alam ideal ,yang tdk ada sakit,tidak ada kesedihan,kekasih tnp cela,dan kawan tanpa aib.hal ni kita xdapat temukan,percayalah.......

bukalah mata kita lebar2 untuk memandang hal2 positif dan tutup mata rapat2 dari hal2 negatif.kita hendak sentiasa berfikiran positif,berusaha,pemaaf dan berpegang teguh pada ALLAH.Manusia di dunia tdk sepatutnya kita jadikan sandaran.

"sesungguhnya mereka tidak akan dapat membuat kamu tidak dapat memerlukan allah sedikit pun"
Surah Al jathiyah :19

pedoman untuk kita kaum perempuan 
Janganlah hidup lagi dalam kegelapan .
cahaya sudah tersedia.
tinggal tekan suis jak semua pasti terang.

SESIAPA BERTAKWA KEPADA ALLAH,
MAKA URUSANYA AKAN MENJADI MUDAH.

No comments:

Come Come N See. .. .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masa Berlalu