mizcawaii: cantik itu indah

ana here

hi ! nama aku rosliana rusli tapi orang panggil aku cik na , ana , @ ros hahaha banyak sangat nama samaran aku kan. I <3 MY BELOG .. yeayy !!! aku suka membaca , menulis , berbelog & etc *______^"

KliK - KliK

SauDara-SaudaRi

25 January 2011

BerkahwinLa,anda akan tenang dan bahagia

apabila seseorang lelaki menikahi atau mengahwini seseorang wanita,maka telah halal perkara yang sebelumnya menjaadi haram iaitu persetubuhan atau jimak .pakar perubatan menyebut bahawa bersetubuh adalah salah satu cara memelihara kkesihatan.
Sesungguhnya tujuan utama perkahwinan ialah untuk memelihara keturunan dan kesinambungan zuriat yang takdirkan allah sebagai pengisi bumi tujuan kedua ,untuk mengeluarkan desakan sperma yang sekiranya di tahan dan di bendung akan memudaratkan kesiihatan .ketiga,melepaskan gejolak nafsu serta mendapat kenikmatan dan kelazatan yang di kurniakan ole allah s.w.t dan ini satu2nya kenikmatan yang akan di perolehi manusia di syurga kelak.di sana tidak perlu lagi melanjutkan keturunan atau penyakit kerana yang ada hanya kesenangan,kelazatan dan kenikmatan semata2.
mengumpul sperma (menahan diri daripada berkahwin) ,biasanya akan menimbulkan pelbagai penyakit yang memudaratkan seperti was-was,gila.penyakit saraf dan lain-lain.begitu juga antara manfaat perkahwinan adalah untuk memelihara pandangan mata ,mengawal hawa nafsu ,meningkatkan kemuliaan dan memelihara kehormatan diri daripada hal2 yang diharamkan.
rasulullah s.a.w. sangat menganjurkan agar seseorang itu berkahwin dengan sabda baginda s.a.w. dalam riwayat al-baihaqi ,abu daud dan al nasa'i yang bermaksud : berkahwinla kamu kerana aku bangga melihat ramainya bilangan umatku di hadapan umat-umat yang lain."

1 comment:

aNaCgg said...

ini buat tambah mo cepat kawen ni hehhehe

Come Come N See. .. .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masa Berlalu