mizcawaii: cantik itu indah

ana here

hi ! nama aku rosliana rusli tapi orang panggil aku cik na , ana , @ ros hahaha banyak sangat nama samaran aku kan. I <3 MY BELOG .. yeayy !!! aku suka membaca , menulis , berbelog & etc *______^"

KliK - KliK

SauDara-SaudaRi

Top 10 Members

26 January 2011

cenderahati AQiQah Nur Shahirana

salam.....
Ini cenderahati untuk d bagi2 dengan orang sempena aqiqah shahirah......

cara buatnya ni...
Sediakan riben lebar bewarna 4 warna pun cukuplah ganti2 jak
gunting

ok sekarang cara2 buat
pertama : gunting riben jangan panjang sangatla
then lipat dua gunting yang d lipat tu
buat 2 warna riben ya
kedua : anyamlah selang seli.......
senang je...hehehhe/.........

dah siap karang boleh letak telur hehehhe

siap bagi oranggg......
.InI Lah Shahirana Ku......Muahhhh

nuffnang logo

logo
Logo baru Nuffnang telah didedahkan secara rasmi di acara Singaporean Community yang pertama, pada 9 Ogos 2007.
Dengan mengekalkan elemen asas daripada logo kami sebelum ini, imej orang lidi masih kekal di sudut fokus tengah.
Dengan bahagian badannya membongkok ke belakang, serta tangan berada dimulutnya ( melambangkan usaha untuk meningkatkan kelantangan percakapan), orang lidi tersebut sedang mengumumkan sesuatu dengan kuat.
Dalam aspek logo baru, rekaan menunjukkan orang lidi melaungkan sesuatu "ke luar kotak".
Ini memberikan dua maksud serta melambangkan aktiviti kedua-dua pihak blogger dan pengiklan.

25 January 2011

BerkahwinLa,anda akan tenang dan bahagia

apabila seseorang lelaki menikahi atau mengahwini seseorang wanita,maka telah halal perkara yang sebelumnya menjaadi haram iaitu persetubuhan atau jimak .pakar perubatan menyebut bahawa bersetubuh adalah salah satu cara memelihara kkesihatan.
Sesungguhnya tujuan utama perkahwinan ialah untuk memelihara keturunan dan kesinambungan zuriat yang takdirkan allah sebagai pengisi bumi tujuan kedua ,untuk mengeluarkan desakan sperma yang sekiranya di tahan dan di bendung akan memudaratkan kesiihatan .ketiga,melepaskan gejolak nafsu serta mendapat kenikmatan dan kelazatan yang di kurniakan ole allah s.w.t dan ini satu2nya kenikmatan yang akan di perolehi manusia di syurga kelak.di sana tidak perlu lagi melanjutkan keturunan atau penyakit kerana yang ada hanya kesenangan,kelazatan dan kenikmatan semata2.
mengumpul sperma (menahan diri daripada berkahwin) ,biasanya akan menimbulkan pelbagai penyakit yang memudaratkan seperti was-was,gila.penyakit saraf dan lain-lain.begitu juga antara manfaat perkahwinan adalah untuk memelihara pandangan mata ,mengawal hawa nafsu ,meningkatkan kemuliaan dan memelihara kehormatan diri daripada hal2 yang diharamkan.
rasulullah s.a.w. sangat menganjurkan agar seseorang itu berkahwin dengan sabda baginda s.a.w. dalam riwayat al-baihaqi ,abu daud dan al nasa'i yang bermaksud : berkahwinla kamu kerana aku bangga melihat ramainya bilangan umatku di hadapan umat-umat yang lain."

taqwa

taqwa adalah salah satu pesanan yang wajib di perdengarkan oleh khatib dalam khutbah jumaat.

OST Adamaya - Yang Terindah With Lyrics.wmv

Gio - Bila Cinta - OST Lagenda Budak Setan (Male- Full Version)

There was an error in this gadget
Come Come N See. .. .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masa Berlalu